Newmont draagt nieuwe woning aan granman Forster over
02 Nov 2022, 00:00
foto
De nieuwe woning van granman Jozef Foster is gisteren aan hem overgedragen. Newmont Suriname heeft US$ 150.000 hiervoor besteed. (Foto's: René Gompers)


"Mi e fir' prisiri f'a nyun oso san mi fen tide bika mi e shi dat na wan blessi," deelt granman Jozef Forster van de Paamak a mee. Newmont Suriname heeft voor het grootopperhoofd een nieuw huis gebouwd. De ruime woning - op Langa Tabiki - is dinsdag door de general manager van Newmont, Wilfred Visser, overgedragen aan Forster. "Na wan bigi genade unu kisi fu Newmont. Ai sori dat a wan unu go na fesi." Het project heeft Newmont US$ 150.000 gekost.

Er is lang gewacht op het huis, geeft Forster aan. Het oude voldeed niet meer, deelt hij aan journalisten mee: "Als je een respectabele beroep uitoefent moet je een respectabel verblijfplaats hebben. Het vorige huis was oud. Het werd af en toe opgeknapt maar het gaf  teveel problemen."

Granman Jozef Foster is ingenomen met zijn nieuwe residentie.

Het project is in 2019 begonnen. Maar de covidpandemie en de watersnood hebben het werk enorm vertraagd, wordt er
tijdens de toespraken aangegeven. Newmont heeft een compleet nieuwe residentie opgezet. Boven is de ruime woonruimte met  een moderne keuken, 3 slaapkamers, 1 is een masterroom. Beneden zijn een kantoor,  en vergaderruimte, een gastentoilet, een ruim terras.

Directeur Externe Relaties Shirley Sowma-Sumter deelt mee dat het project US$ 150.000 - oftewel SRD 4.5 miljoen - heeft gekost. Ze licht toe dat er samengewerkt is met de gemeenschap en het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport. "Een van de doelen van het bedrijf is om levens te verbeteren," geeft ze aan. "Vooral levens van de gemeenschappen in de gebieden waar wij werken. En dit is een van onze zichtbare projecten. Her verzoek was in 2019 gedaan door de gemeenschap."
 

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May