Covid opgenomen in reguliere zorg MZ
29 Mar, 18:20
foto


De Medische Zending (MZ) stelt in alle 52 posten in het binnenland Covid-zorg beschikbaar. Covid-19 is nu onderdeel van de reguliere zorg van MZ, die de enige bieder is van eerstelijnszorg in het binnenland.

Op aanvraag van het ministerie van Volksgezondheid is MZ bezig de Covid-zorg in alle onderdelen van haar dienstverlening op te nemen. Het testen en de Covid-vaccinatie zal worden uitgevoerd als onderdeel van het MZ-basisdienstenpakket.

MZ had vanaf het begin van de pandemie aangegeven dat vanwege de logistieke uitdagingen gepaard gaande met de financiële implicaties van de operatie zij deze integratie zo snel als mogelijk zou willen bewerkstelligen. Ondersteund door organisaties als VIDS, ACT-S, PAHO, UNICEF en het SRK heeft zij na bijkans een jaar dit doel kunnen bereiken, meldt MZ.

De Covid-surveillance (onder andere het testen) en de vaccinatie (waar ook de mobilisatie onder valt) zijn opgenomen in public health taken die door Volksgezondheid aan MZ zijn toebedeeld. MZ blijft haar gemeenschappen van de noodzakelijke informatie voorzien en biedt vanuit de diverse locaties de Covid-vaccinaties om ervoor te zorgen dat de vaccinatie bereidheid in het binnenland verhoogd wordt.
Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November