Journalisten gaan vp vanaf 00:00 uur boycotten
15 Dec 2021, 22:51
foto


Journalisten hebben na een spoedberaad vanavond besloten om Ronnie Brunswijk, vicepresident (vp) van Suriname én het kabinet van de vicepresident, te boycotten. Dit houdt in dat er geen verslag wordt gemaakt van Brunswijk, in welke hoedanigheid dan ook. De boycot gaat om donderdag om 00.00 uur in en duurt in eerste instantie twee maanden.

Het besluit komt een dag na de mishandeling van journalist Jason Pinas door lijfwachten van de vp. Pinas wilde een moment dichtbij de auto van de vp vastleggen. Dit vond de vp niet leuk. Dat is de aanzet geweest voor het optreden van de lijfwachten. Zij hebben hem in een wurggreep gehouden, op de grond gegooid, geslagen en zijn telefoon afgepakt.

Ondertussen heeft het gebeuren het 'wereldnieuws' gehaald. Ook heeft de vp aangegeven in De Nationale Assemblee dat hij niet verantwoordelijk is voor het optreden van zijn lijfwachten. Van de regering is een verklaring gekomen die min of meer dezelfde strekking heeft. Op de VHP, ABOP en PL na, hebben alle politieke partijen het gebeuren afgekeurd. De coalitiepartij NPS heeft het optreden afgekeurd en vindt dat Brunswijk zijn excuses moet aanbieden. Van de VHP heeft de Mediacommissie een standpunt ingenomen en vraagt om een onafhankelijk onderzoek.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May