Gorré deelt Krishnadath mee dat hij opstapt als bondscoach
15 Jul, 00:33
foto
John Krishnadath, voorzitter SVB.


Tussen de bondscoach Dean Gorré en het bestuur van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) is er onenigheid ontstaan over het alsnog afreizen van reservekeeper Claidel Kohinor naar Orlando. Kohinor was positief getest op Covid-19 en kon niet meegaan met het team. Later is hij weer getest, maar die was negatief. Gorré heeft de ticket geboekt voor Kohinor bij de SLM, zonder hierover af te stemmen met het bestuur van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB), zegt John Krishnadath om een reactie gevraagd, aan Starnieuws. In het telefonisch gesprek tussen Gorré en Krishnadath heeft de bondscoach gezegd dat hij zal opstappen. Krishnadath had hem te kennen gegeven dat hij zonder toestemming heeft gehandeld.

Krishnadath legt uit dat Kohinor afgemeld is bij de Concacaf. Het team is met 22 in plaats van 23 personen afgereisd voor de Gold Cup. Indien de keeper negatief is getest twee keren, moet volgens de bondsarts een aantal stappen genomen worden. Er moet een verklaring komen na 2 testen van het Bureau Openbare Gezondheidszorg. Er moet een brief zijn van een infectioloog die moet aangeven dat de persoon veilig kan reizen. Ook moet er afgestemd worden met Concacaf of de speler alsnog kan worden toegevoegd aan de groep. Dat gehele proces is niet gevolgd.

Kohinor zou met de SLM afreizen naar Miami. Daar zou hij moeten worden opgevangen en vervoerd naar Orlando. Dit soort zaken waren ook niet in orde. Maar ook hier is de Concacaf bij betrokken. De bondsarts was in contact met de gezondheidsafdeling van Concacaf. "Ik was totaal niet op de hoogte van de acties van Gorré om op kosten van SVB een ticket te boeken voor Kohinor", zegt Krishnadath. Er is niet afgestemd. "Pas toen alle beslissingen genomen waren, heeft Gorré mij gebeld. Ik heb hem uitgelegd dat het niet zo aan toe gaat. Er zijn procedures. Hierop heeft hij gezegd dat hij dan opstapt," zegt de SVB-voorzitter.

Krishnadath betreurt de gang van zaken. Natio moet vrijdag uitkomen tegen Costa Rica. Daarna is 20 juli nog een derde wedstrijd. "Al zou Kohinor naar Orlando gaan, zou hij toch niet opgesteld kunnen worden vrijdag. Hij zou op de reservebank zitten", zegt Krishnadath. Hoewel Gorré heeft aangegeven dat hij zijn koffers pakt, is er een assistent-coach. De wedstrijden zullen gewoon door moeten gaan, maar deze hele situatie zal effect hebben op de spelers, merkt de SVB-voorzitter op. Starnieuws verneemt dat er ook onenigheid is ontstaan tussen enkele spelers en de bondscoach.

Kohinor zou woensdagavond afreizen, maar die vlucht is vertraagd naar donderdagmiddag.
Advertenties

Tuesday 05 July
Monday 04 July
Sunday 03 July