Covid-19: Eerste dode van april genoteerd
06 Apr, 20:24
foto


De eerste Covid-dode van april is genoteerd. Starnieuws verneemt dat een zieke vandaag het leven heeft gelaten op de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het aantal doden dat te betreuren is in Suriname, is gestegen naar 178. 

Uit 81 swabs, zijn 10 personen positief getest. 71 testen zijn negatief gebleken. Het percentage positief van het aantal geteste personen is 12.3%.

Vandaag is slechts 1 persoon genezen verklaard. Deze persoon was opgenomen in het Regionaal Ziekenhuis Wanica. Op de Intensive Care Units zijn 5 zieken opgenomen. In ziekenhuizen worden 17 patiënten behandeld. 37 geïnfecteerden zijn in isolatie.

Hoewel gisteren verontrustend nieuws over het voorkomen van alle varianten in Suriname is bekendgemaakt, zijn er vandaag geen nadere mededelingen gedaan. Aangekondigd is dat de Covid-19 maatregelen deze week aangescherpt zullen worden. Woensdag om 15.00 uur wordt er een persconferentie gehouden.

De drie meest erge varianten, de P1 (de Manaus variant), de B 1.1.7 (de Britse variant) en de B 1.351 (Zuid-Afrikaanse variant) komen voor in Suriname. Het ministerie van Volksgezondheid doet deze mededeling op basis van testresultaten die opgestuurd waren naar Nederland.
Advertenties