Gerechtelijk vooronderzoek tegen Adhin begonnen
11 Feb, 02:51
foto


Ex-vicepresident Ashwin Adhin is woensdag samen met zijn advocaat Irvin Kanhai voor de rechter-commissaris verschenen. Het gerechtelijk vooronderzoek dat het Openbaar Ministerie had gevorderd tegen Adhin, is begonnen.

Kanhai geeft aan dat het gerechtelijk vooronderzoek is geopend. Er zullen getuigen in deze zaak worden gehoord onder wie de kompanen Amin D. en Vijendra R. Wanneer de verdere behandeling van het gerechtelijk vooronderzoek zal plaatsvinden, is nog onbekend.

Adhin was eerder aangehouden maar werd door het Hof van Justitie in vrijheid gesteld. Het Openbaar Ministerie was niet-ontvankelijk verklaard. De rechter-commissaris had reeds aangegeven dat het Openbaar Ministerie Adhin in staat van beschuldiging moest stellen.

De rechter-commissaris stelde dat er “voldoende feiten en omstandigheden zijn gebleken, welke een redelijk vermoeden van schuld opleveren” tegen de verdachte Adhin voor de in het bevel tot inverzekeringstelling genoemde strafbare feiten. Adhin is reeds door De Nationale Assemblee op grond van de Wet in staat van Beschuldigingstelling en Vervolging Politieke ambtsdragers in staat van beschuldiging gesteld.
Advertenties