Versterking voor het Onafhankelijk Kiesbureau
21 Jan, 23:21
foto
Versterking voor het Onafhankelijk Kiesbureau. V.l.n.r.: Anushka Ramesar-Gopalrai, Felicia Patterson en Anne-Marel Linger. (Foto:CDS)


Anne-Marel Linger, Felicia Patterson en Anushka Ramesar-Gopalrai zijn toegetreden tot het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB). Linger en Patterson zullen als leden en Ramesar-Gopalrai als plaatsvervangend lid, het OKB versterken, zegt OKB-voorzitter Sheikh Alibaks in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS). De beëdiging van het drietal was op 20 januari.

President Chan Santokhi was aanwezig bij de plechtigheid en ging in op de rol die OKB als onafhankelijke bewaker vervult in het electoraal proces en bij het waarborgen van de democratie. Volgens Santokhi kan de echte democratie alleen in stand worden gehouden door te luisteren naar de verschillende inzichten die leven in de samenleving. “Ik als president ben daar continu mee bezig. In mijn beleid sta ik te allen tijde voor dat ik president ben voor alle Surinamers en dat mijn handelen uitsluitend zal moeten worden geleid door primair hetgeen dat het belang van Suriname dient.”

Santokhi stelde dat het OKB binnen het bestel van democratie en rechtstaat een primaire en voorname rol heeft. Hij drukte de leden op het hart om gedurende de hele zittingstermijn actief te blijven. “Evalueren, beleid ontwikkelen, inzichten vernemen, in gesprek blijven met de verschillende actoren en continu verbeteringen aanbrengen in het electoraal proces. Daarmee bent u een van de bouwstenen van goed bestuur”, gaf hij aan.


Wednesday 03 March
Tuesday 02 March
Monday 01 March