Actievoerende politiebond stelt ultimatum van 48 uur
24 Nov, 16:49
foto
De besluiten die de Surinaamse Politie Bond heeft genomen op een vanmiddag gehouden spoed algemene ledenvergadering. De actie gaat per onmiddellijk in.


De Surinaamse Politie Bond (SPB) geeft de regering 48 uur de tijd om met een bevredigend resultaat te komen, anders worden de acties verscherpt. De politie is in beraad en heeft per onmiddellijk aantal maatregelen genomen. De politie zal niet langer deelnemen aan de parade en het defilé op de Onafhankelijkheidsdag van de Republiek Suriname. De motie is zojuist aangeboden aan vicepresident Ronnie Brunswijk. De bewindsman gaat gelijk praten met het bestuur van de SPB.

De algemene ledenvergadering heeft besloten om alle rekruten van de lichting 2019-2020 uit de dagelijkse operaties van het korps terug te halen. De werkzaamheden van het BID-team worden stopgezet. De werkzaamheden voor de geldende lockdown worden stopgezet en alle RBT's zullen stoppen met het werk.

Leden van de SPB in colonne naar het regeringsgebouw. (Foto's: René Gompers)

De SPB valt erover dat minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie vandaag meegedeeld heeft aan de secretaris van de SPB dat niet de hele lichting van 2019/2020 zal worden beëdigd. Er zal volgens de minister rekening gehouden worden met het rapport van de procureur-generaal uitgebracht door de presidentiële commissie 'Doorlichting KPS'.
Raoul Hellings voorzitter van SPB in gesprek met vicepresident Ronnie Brunswijk.

De SPB stelt in de motie dat maandag overeengekomen was met de bewindsman dat de rekruten zouden worden beëdigd en aangesteld in de rang van aspirant agent van politie. Volgens de SPB is de minister terugkomen op dit besluit. In de motie staat dat de werkgever de eigen politieke agenda wenst door te voeren binnen het korps.

U kunt de motie hier downloaden.
pdf-icon.gif motie_blad_1.jpg     pdf-icon.gif motie_blad_2.jpg                
Advertenties