Breaking: Regering geeft bonus in november en december
06 Nov 2020, 14:41
foto
President Chan Santokhi spreekt de krutu te Dritabiki toe. Hij heeft de aanwezigen gevraagd om erop te vertrouwen dat alle problemen aangepakt zullen worden, ook die van het binnenland.


President Chan Santokhi heeft op Dritabiki vandaag de verrassende mededeling gedaan dat in november iedereen een bonus (45 jaar Srefidensi) zal worden gegeven; ook in december volgt een kerstbonus. Hij zegt dat de regering erkent dat mensen het moeilijk hebben. Daarom is dit besluit genomen. De problemen zullen niet opgelost worden met bonussen, maar er komen structurele oplossingen. Starnieuws verneemt dat het gaat om mensen uit de overheidsdienst en er wordt gedacht aan incentives aan de particuliere sector. Het plan wordt nog verder uitgewerkt. 

Santokhi heeft aangegeven dat de problemen die overgenomen zijn, groot zijn maar er is een pad dat bewandeld wordt om oplossingen te brengen. Eind januari/begin februari zal weer geld zijn om de ontwikkeling van het land aan te pakken. Er worden gesprekken gevoerd met multilaterale organisaties, met het Internationaal Monetair Fonds in de spits. De president benadrukt dat er ontwikkeling zal komen, ook voor het binnenland. Er is volgende week een vergadering over het binnenland. De kinderen moeten weer naar school. 

De president vraagt zijn gehoor om de hoop niet op te geven. Dankzij de steun van alle districten is de regering aan de macht gekomen. Daarom is ook besloten om het volk persoonlijk te bedanken. Wat Sipaliwini betreft, is er gekozen voor Dritabiki. Alle zeven districtscommissarissen van het district waren aanwezig op de krutu die is gehouden. De president en vicepresident Ronnie Brunswijk blijven overnachten te Dritabiki. 
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April