Minister Ramdin en Achaibersing naar Nederland en Frankrijk
18 Oct 2020, 16:46
foto
Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.


De ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking en Armand Achaibersing van Financiën & Planning zullen in Frankrijk en Nederland besprekingen voeren om sneller financiële ruimte te kunnen creëren. Ramdin om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat president Chan Santokhi sneller resultaten wil zien opdat de buitenlandse schuld kan worden herschikt. 

Investeerders moeten worden aangetrokken voor infrastructurele en productieve projecten. Om het proces te versnellen is besloten dat de ministers persoonlijke ontmoetingen hebben met verschillende functionarissen. De president zoekt naar ondersteunende maatregelen om de impact van de economische hervormingen te minimaliseren. Daarom zijn de ministers gisteren afgereisd naar Nederland. De  bewindslieden keren 26 oktober terug naar Suriname. 

Morgen zullen zij in Frankrijk de gesprekken met het adviesbureau Lazard verder voortzetten, met het doel een tijdlijn en actieprogramma voor de komende 3 maanden uit te zetten. Er is ook een gesprek gepland met de Franse ministeries van Buitenlandse Zaken en Financiën. Verder zullen er ontmoetingen zijn met vertegenwoordigers van het Franse agentschap voor ontwikkelingssamenwerking, de Club van Parijs en de OECD. Ontmoetingen met de CEO’s van de oliemaatschappijen Total en Rubis en potentiële investeerders en bedrijven die geïnteresseerd zijn kapitaalsinvesteringen te plegen, staan ook op het programma. 

Recentelijk heeft de regering de ondersteuning omarmd van de gebroeders Chandi en Amwed Jethu, die zijn aangetrokken als Senior Financial Advisors. De gebroeders Jethu hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van internationale financieringstrajecten. Deze gebroeders spelen ook een belangrijke rol in het traject welke afgewerkt zal worden in Frankrijk.

In Nederland zal gesproken worden met de ministers van Internationale Samenwerking en van Financiën, respectievelijk Sigrid Kaag en Wopke Hoekstra. Met de diaspora organisaties is er ook een ontmoeting gepland. Ook zullen in Nederland investeerders die projecten willen ontwikkelen, worden gesproken. 
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April