Gedachtengoed Lachmon verduurzamen met speciale dag
19 Sep, 18:38
foto
President Chan Santokhi over de betekenis van de Dag van Nationale Verbroedering en Eenheid. (Beeld: DNA)


De Dag van Nationale Verbroedering en Eenheid op 21 september, de geboortedag van de oprichter van de VHP Jagernath Lachmon, is bedoeld om zijn gedachtengoed te koesteren. Het gaat niet om een vrije dag benadrukte president Chan Santokhi zaterdagnacht in De Nationale Assemblee. Op die dag zal verder inhoud worden gegeven aan wat democratie betekent en de rol die Lachmon heeft gespeeld in de verbroedering in het land. Met deze dag wil de VHP het nalatenschap van legendarische leider verduurzamen. 

Santokhi, die ook voorzitter is van de VHP, merkte op dat verbroedering en eenheid nodig is om grote doelen te kunnen realiseren voor het land. Hij erkent dat meer mensen zich ingezet hebben voor verbroedering. Assembleelid Asiskumar Gajadien voerde aan dat de bijdrage van anderen ook belangrijk is, maar volgens hem is Lachmon de geestesvader van de verbroedering. 

NDP-fractieleider Rabin Parmessar merkte op de verdiensten van de eerste VHP-voorzitter zonder meer erkend worden, maar in één adem noemde hij ook de inzet van wijlen Johan Adolf Pengel. Hij is volgens hem belangrijk om daar ook stil bij te staan. NPS-fractieleider Gregory Rusland zei blij te zijn dat er inspanningen gepleegd zijn om het volk bij elkaar te houden. Hij voerde aan dat bij verbroedering minstens twee mensen nodig zijn. Pengel had het over 'assimilatie-politiek'. Er was een intensieve samenwerking tussen Lachmon en Pengel. Het volk moet volgens hem op meerdere momenten worden verbonden. Hij feliciteerde net als andere fracties de VHP met het initiatief en met de instelling van de Dag van Nationale Verbroedering en Eenheid. 
Advertenties