VS-delegatie bereidt bezoek minister Pompeo voor
14 Sep 2020, 06:38
foto
Het Amerikaanse vliegtuig 'U.S. Airforce' is zondag geland op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Het bezoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, wordt voorbereid.


Het is niet een alledaagse gebeurtenis dat een toestel van U.S. Airforce landt op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Starnieuws verneemt dat een delegatie vooruitlopend op het bezoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, naar Suriname is gekomen voor de voorbereiding. 

Voor het eerst brengt een minister van Buitenlandse Zaken van de VS een werkbezoek aan Suriname. Donderdagmiddag komt Pompeo in Suriname aan. De delegatie die vooraf is gekomen, bestaat onder andere uit personen die het overleg moeten voorbereiden. Ook worden de locaties die aangedaan worden, vooraf gecontroleerd op onder andere veiligheid. 

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking zegt aan Starnieuws dat het bezoek van zijn ambtgenoot belangrijk is voor de bilaterale relatie tussen beide landen. Hij merkt op dat ook politiek wordt aangegeven dat de Amerikaanse regering vertrouwen heeft in de regering onder leiding van president Chan Santokhi. Pompeo zal enkele uren blijven in Suriname, waarna hij een tweedaags bezoek aflegt aan buurland Guyana. 
Advertenties

Wednesday 26 January
Tuesday 25 January
Monday 24 January