Ondervoorzitter Martinus: ABOP werkt naar presidentschap
14 Jul 2020, 03:36
foto
Joël 'Bordo' Martinus, ondervoorzitter van de ABOP, voert gesprekken met diverse politici. De partij moet in 2025 zover zijn om 20 zetels te behalen. De ABOP gaat dan voor het presidentschap. (Foto: René Gompers)


De ABOP werkt nu al om in 2025 te gaan voor presidentschap. Ondervoorzitter Joël 'Bordo' Martinus onthult tegenover Starnieuws dat hij reeds gesprekken heeft gevoerd met politici van andere partijen. Het moet niemand verbazen als bijvoorbeeld HVB-voorzitter Mike Noersalim zou besluiten om de ABOP te ondersteunen. Er is ook ondersteuning gevraagd aan de NDP-toppers André Misiekaba en Sergio Akiemboto. Er moet volgens Martinus samengewerkt worden, opdat het beter gaat met het land. 

Als ondervoorzitter is de focus van Martinus niet op een positie, maar belangrijk is dat Suriname uit de crises komt. Mensen moeten een dak boven het hoofd hebben. Zijn partij zal de scepter zwaaien bij het ministerie van Grond- en Bosbeheer. Mensen die in aanmerking komen voor een stuk grond, moeten ook hieraan geholpen worden. De ontwikkeling moet versneld worden aangepakt. Kinderen moeten in staat zijn hun school af te ronden, waardoor zij een betere toekomst zullen hebben. Martinus merkt op dat de ABOP mensen beloofd heeft dat benzine goedkoper wordt en stroomprijs omlaag gaat. 

De ABOP moet groeien van 9 naar 20 zetels. Alleen bij groei is het mogelijk om de presidentskandidaat te leveren. Daarom moet er gevist worden op plekken waar er veel vis is, legt de politicus uit. Mensen kunnen met hun partij naar ABOP komen of ze kunnen hun partij openbreken, het maakt niet uit. Belangrijk is dat ABOP groter wordt. Door rancune toe te passen gaat de partij niet groeien. Mensen die kennis hebben en hun bijdrage kunnen leveren in de partij of de regering kunnen ondersteunen, worden binnengebracht. 

Martinus is actief bezig om mensen te scouten en gesprekken te voeren. Er is veel werk om te doen. De ABOP zal haar kracht moeten vergroten en kader binnenhalen. Ook met de BEP zijn er volgens de politicus gesprekken gaande. Hij merkt op dat Chan Santokhi als president volop ondersteund wordt. Hij heeft hard gewerkt om de zetels binnen te halen, en ging huis aan huis. "Daarom zijn wij niet jaloers op hem," legt Martinus uit. Ook de regering die nu na tien jaar naar huis gaat, wordt dank gezegd voor het werk. Iedereen is nodig voor de opbouw van het land, benadrukt Martinus die ingenomen is met de verkiezing van zijn leider Ronnie Brunswijk tot vicepresident. 

René Gompers
Advertenties