Covid-19: Vandaag 18 besmettingen, 16 personen genezen
05 Jul, 16:03
foto
Het aantal genezen verklaarde personen overtreft de hoeveelheid active cases. 292 personen zijn genezen verklaard, terwijl 277 mensen nog geïsoleerd zijn. Zes patiënten zijn op de Intensive Care Unit opgenomen. De teller op de Covid-19 website is zojuist aangepast.


Vandaag zijn 18 nieuwe besmettingen met het coronavirus genoteerd, terwijl 16 personen genezen zijn verklaard. De teller van de active cases staat op 277, terwijl 292 personen genezen zijn verklaard. 

In Suriname zijn tot nu toe 583 personen positief getest. Veertien personen zijn overleden aan deze zeer besmettelijke ziekte. Vier patiënten worden behandeld op de Intensive Care Unit van Regionaal Ziekenhuis Wanica en twee in St. Vincentius Ziekenhuis. 

Eerder op de dag zijn Assembleeleden en het personeel werkzaam bij De Nationale Assemblee getest op Covid-19. Later op de middag/avond zullen zij op de hoogte worden gesteld van het resultaat. Voor maandag is er een huishoudelijke vergadering gepland, waarbij strenge veiligheidsvoorschriften zullen gelden. Intussen is het gebouw grondig ontsmet. 

Vandaag zal de regering bekendmaken welke sectoren de deuren mogen openen vanaf maandag. Het onderwijsproces voor de examenklassen wordt morgen ook opgestart.