Volksgezondheid benadrukt urgentie ontwikkelingen Covid-19
31 May 2020, 00:59
foto


Het ministerie van Volksgezondheid benadrukt de urgentie van de recente ontwikkelingen rond Covid-19. Er zijn drie nieuwe gevallen van besmetting, één op 26 mei en twee zaterdag. Van deze gevallen is de bron nog onbekend voor het ministerie. Er kan tot nu toe niet bevestigd, noch ontkracht worden dat deze personen in het buitenland of door mensen afkomstig uit het buitenland geïnfecteerd zijn geraakt. 

In de tussentijd zal het onderzoek worden voortgezet en zal er een epidemiologisch team afreizen naar Marowijne om een situatieanalyse te maken en een advies uit te brengen over het verdere beleid, zegt Volksgezondheid in een verklaring. President Desi Bouterse komt later op de dag uit met een verklaring, deelt het Nationaal Informatie Instituut mee. 

Uit het onderzoek van de drie nieuwe gevallen, blijkt:
- Case 12 heeft in de goudvelden van Suriname gewerkt. Hij is ziek opgenomen in een ziekenhuis in Frans-Guyana en is daar negatief getest op Covid-19. De persoon is op 25 mei in de avond naar Suriname afgereisd en is de volgende dag hier positief getest. 
- Case 13 werd opgenomen in Academisch Ziekenhuis Paramaribo met klachten die niet direct Covid-19 gerelateerd zouden zijn. Gezien deze persoon uit Albina afkomstig was, werd er een Covid 19 test ingezet die een positief resultaat had. 
-Case 14 meldde zich aan bij de arts en bleek al een week symptomen te vertonen. Deze persoon had vermoedelijk twee weken geleden contact met een persoon in Marowijne. 

Het ministerie roept de bevolking op om te allen tijde alert te blijven en de nodige preventiemaatregelen te treffen, zoals contact vermijden met mensen met griepverschijnselen, het toepassen van handhygiëne en het in acht nemen van de hoest en nies etiquette.  


Advertenties

Saturday 03 December
Friday 02 December
Thursday 01 December