Santokhi: VHP gaat protesteren tegen uitstel verkiezingen
20 May 2020, 15:59
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi


VHP-voorzitter Chan Santokhi hoort ruis over het uitstellen van de verkiezingen. "De president moet leiding geven en ervoor zorgen dat in de resterende dagen alles aan gedaan wordt om minpunten in de verkiezingsorganisatie weg te werken. Wij zijn absoluut geen voorstander van uitstel van de verkiezingen. De president moet alvast beginnen de lockdown op te heffen. Met de Covid-maatregelen over social distance kan de verkiezing gewoon gehouden worden," zegt Santokhi aan Starnieuws. 

Santokhi merkt op dat al maanden gewezen wordt op fouten die gemaakt worden in de verkiezingsorganisatie. De NDP gaat er prat op dat ze goede verkiezingen kan organiseren. Er is nog genoeg tijd om dag en nacht te werken om de fouten weg te maken. Wij zijn geen voorstander van uitstel, want hoe langer deze regering aanzit, hoe funester het is voor het land", benadrukt de politicus. 

Als de regering de verkiezing wil uitstellen, heeft ze andere motieven. Het heeft niks te maken met Covid. "De regering moet alle politieke partijen erbij roepen om ervoor te zorgen dat de Covid-maatregelen goed in acht genomen kunnen worden. Wij zullen ernstig protesteren tegen elke uitstel", voert de VHP-voorzitter aan. Er worden scenario's in elkaar gezet, stelt Santokhi. Eerste wat er moet gebeuren, is de avondklok opheffen, zodat alle tijd wordt gebruikt om alles in orde te krijgen. 
Advertenties

Saturday 18 May
Friday 17 May
Thursday 16 May