Bond 's Lands Hospitaal wil om 12.00 uur werk neerleggen
31 Mar 2020, 03:13
foto


De bondsvoorzitter bij 's Lands Hospitaal, Imro Edam, heeft het personeel opgeroepen om vandaag om 12.00 uur massaal ziek te melden en in zelfquarantaine te gaan. Het personeel is volgens hem niet veilig. Zonder dat het ziekenhuis er klaar voor was, worden Covid-19 patiënten opgevangen. Edam deelt het personeel mee dat er ook een verschil van mening tussen Volksgezondheid en de specialisten is. 

Naast de persoonlijke veiligheid zijn er nog andere zaken die spelen. Starnieuws verneemt dat het salaris ook nog niet is uitbetaald en een twk. Verder moeten werkers nog een prestatietoelage krijgen. Als het goed is worden salarissen en de twk vandaag gestort. De bondsvoorzitter heeft aan de leiding meegedeeld dat het personeel zich massaal ziek zal melden. Afgesproken is om dit 12.00 uur te doen, omdat er voorzieningen getroffen moeten worden voor patiënten in het ziekenhuis. 

Algemeen directeur Dayasankar Mathoera om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat niet eerst een heel ziekenhuis ontruimd kan worden voordat een Covid-19 patiënt geïsoleerd opgevangen kan worden. De mensen zijn op een locatie ondergebracht die volledig afgescheiden is van de rest van de zorgfaciliteiten. Net als in andere ziekenhuizen, worden mensen bij de ingang gescreend. 

Bij de Covid-ruimte wordt volgens protocollen en richtlijnen van de infectiologen gewerkt en gelden er PPE en hygiëne voorschriften. Niemand mag zich naar de locatie begeven, alleen de verpleging die daar dienst doet en de behandelende artsen. "We houden elke dag de veiligheid in de gaten. Het behandelteam gaat over de behandelprotocollen. Uiteraard kunnen anderen ook daarover een mening hebben, maar dat los je op middels dialoog en overleg," stelt Mathoera. Er is een gesprek met de bond later op de dag. 
Advertenties