Politiebericht over dodelijke aanrijding collega
24 Feb, 16:19
foto


Politieambtenaar Donovan Kartowardie (28) is zaterdag kort na een aanrijding op de Oost-Westverbinding, ter hoogte van kilometer 54 te Freyburg in het district Saramacca, overleden. Uit het voorlopige onderzoek blijkt dat de aspirant-agent van politie Kartowardie op een dienstmotorfiets reed, komende vanuit de richting van Groningen en gaande in de richting van Calcutta in het district Saramacca. Gekomen ter hoogte van kilometer 54 kwam de agent in botsing met een personenauto die bestuurd werd door de 66-jarige B.D.

Volgens verklaring van B.D. stond zijn personenauto op de rechter berm geparkeerd. Hij stapte in het voertuig en maakte een manoeuvre om op de weg te keren. Tijdens deze handeling ontstond er een zware aanrijding tussen de automobilist en de politieman op de motorfiets.

Agent Kartowardie werd zwaargewond met de ambulance overgebracht naar de polikliniek te Tijgerkreek, alwaar het verpleegkundige personeel constateerde dat hij geen teken van leven meer vertoonde. Een arts stelde officieel de dood van de politieambtenaar vast. Hij was werkzaam op het politiebureau Calcutta te Saramacca.

De autobestuurder B.D. is na verhoor heengezonden maar zijn rijbewijs is hangende het onderzoek door de politie ingevorderd. De twee voertuigen zijn ter herkeuring in beslag genomen door de politie, meldt de politie Public Relations. 

Monday 06 April
Sunday 05 April