Bankdirecteuren gehoord door politie over kasreserve
22 Feb 2020, 10:43
foto
De directeur van Republic Bank, Sean Hoesein, meldt zich aan bij de politie. Het verhoor is rond 10.00 uur begonnen. (Foto's: René Gompers)


De directeuren van De Surinaamsche Bank, Hakrinbank, Republic Bank en Finabank zijn vandaag gehoord door de politie. Procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday, is bezig met een strafrechtelijk onderzoek naar vermoedelijk onrechtmatige aanwending van de kasreservemiddelen. US$ 426 miljoen van de vreemde valuta kasreserve was ondergebracht bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Hiervan is US$ 100 miljoen onrechtmatig gebruikt. 

Activist Xaviera Jessurun, DA'91 en Strei! hebben een verzoekschrift ingediend bij de pg om deze zaak verder te onderzoeken. Strei! vindt dat de Surinaamse Bankiersvereniging medeschuldig is. Alle verantwoordelijken moeten worden vervolgd vindt de politieke partij. Strei! heeft de aanklacht reeds nader toegelicht bij de politie. 

Het verhoor wordt afgenomen op het kantoor van Fraude en Economische Delicten van het Korps Politie Suriname, afdeling Corruptie onderzoek, gevestigd in het oud-Domeinkantoor. 


Advertenties