Radio 10 ontslaat Friperson; interview uitgezonden op SRS
19 Feb, 02:52
foto
Radio-journalist Orfeo Friperson. (Foto: FB)


Werner Duttenhofer Jr, directeur van Radio 10, heeft journalist Orfeo Friperson op staande voet ontslagen. De journalist wordt verweten verslag gedaan te hebben van de protestmanifestatie voor SRS, terwijl hij in vaste dienst is bij Radio 10. Clifton Limburg had in Bakana Tori op SRS het interview uitgezonden dat Friperson had afgenomen van kunstenaar Harry Pinas die het opnam voor president Desi Bouterse. 

Limburg om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij het item zoals uitgezonden door Radio 10 heeft gebruikt in Bakana Tori. Hij ontkent dat Friperson hem het interview heeft doen toekomen. Limburg zei in de uitzending maandag dat de journalist hem gebeld had, terwijl hij sliep om te zeggen dat er een tegenprotest is van Pinas. 

Limburg deelt mee dat Friperson hem gebeld heeft om een primeur voor Radio 10. Hij wilde een reactie hebben van een regeringsfunctionaris op de demonstratie die gehouden zou worden. Daarbij vertelde hij dat hij al op het Onafhankelijkheidsplein stond en de kunstenaar daar heeft aangetroffen. 

Limburg zegt dat hij om de objectiviteit het interview van Radio 10 heeft gebruikt, want hij had ook zelf laten filmen en de kunstenaar is ook geïnterviewd. Hij begrijpt niet waarom dit moet leiden tot ontslag van de journalist. Er is ook geen wederhoor bij hem gepleegd. 

Friperson heeft ook niet de mogelijkheid gekregen om zich te verweren. Hij kreeg de brief waarin hem is meegedeeld door de directeur dat hij wegens dringende redenen ontslagen is. Uiterlijk vandaag moet de verslaggever alle bedrijfseigendommen inleveren bij de administratie. Intussen is de ontslagaanvraag ingediend bij het hoofd van de Arbeidsinspectie. 

Thursday 02 April
Wednesday 01 April
Tuesday 31 March