Brand Staatsolie Power Company onder controle
10 Feb 2020, 19:31
foto
Bij de brand bij de warmtekrachtcentrale was er een enorme rookontwikkeling. Beeld: Facebook


Bij de warmtekrachtcentrale van Staatsolie Power Company Suriname (SPCS) te Tout Lui Faut is vanmiddag brand uitgebroken in een van de machinehallen. Er was sprake van een enorme rookontwikkeling. In een verklaring zegt Staatsolie dat de brand even na zes uur vanavond onder controle was. Er is direct gestart met een onderzoek naar de oorzaak van de brand.

De verklaring van Staatsolie:
"Er heeft zich vandaag, 10 februari 2020, bij de warmtekrachtcentrale van Staatsolie Power Company Suriname (SPCS) te Tout Lui Faut een incident voorgedaan. Er is brand uitgebroken in een van de machinehallen waarbij er sprake is geweest van rookontwikkeling. De procedures voor het handelen in geval van een calamiteit zijn ingezet waarbij de hulpdiensten direct zijn ingeschakeld. De brand was rond 18.08 uur onder controle. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Eén van de machines heeft vlam gevat waardoor de rookontwikkeling ontstond. In de machinehal staan vier machines opgesteld. De stroomvoorziening is niet in gevaar.  Het management van SPCS gaat gelijk van start met een onderzoek naar de oorzaak."

 


Advertenties