Hackers vallen social media-accounts Facebook aan
10 Feb 2020, 19:12
foto


De hackgroep OurMine heeft op de Twitter- en Instagram-accounts voor Facebook en Messenger het bericht: "Zelfs Facebook is hackbaar"geplaatst. De accounts zijn nu hersteld.

OurMine beweert dat zijn aanvallen een poging zijn om cyberkwetsbaarheden te tonen. In januari kaapte het meer dan een dozijn accounts voor teams in de US National Football League. De groep plaatste een verklaring op het Twitter-account van Facebook. "Hallo, wij zijn OurMine. Nou, zelfs Facebook is hackbaar, maar hun beveiliging is tenminste beter dan Twitter."

Het heeft ook de Facebook- en Messenger-accounts op Instagram gekaapt om een ​​foto van het logo van OurMine te plaatsen. Facebook's eigen website werd niet gehackt.

Twitter bevestigde dat het hacken plaatsvond via een derde partij en dat accounts werden vergrendeld zodra het op de hoogte werd gesteld. "Zodra we op de hoogte waren van het probleem, hebben we de gecompromitteerde accounts vergrendeld en werken we nauw samen met onze partners op Facebook om ze te herstellen," zei Twitter in een verklaring.

De aanval op Facebook lijkt een vergelijkbare hack te hebben gevolgd op teams in de National Football League. De accounts lijken te zijn geopend via het externe platform Khoros.

Khoros is een marketingplatform dat bedrijven kunnen gebruiken om hun sociale media-communicatie te beheren. Meestal beheren of hebben deze platforms toegang tot de wachtwoorden en inloggegevens van hun klanten.

OurMine is een in Dubai gevestigde hackgroep die in het verleden de accounts van bedrijven en prominente personen aanviel. In het verleden drong het door tot het sociale media-account van Twitter-oprichter Jack Dorsey, Google's chief executive Sundar Pichai en de zakelijke accounts van Netflix en ESPN.

De groep beweert dat zijn aanvallen zijn ontworpen om een ​​gebrek aan beveiliging te tonen. Maar het instrueert slachtoffers ook om zijn diensten te gebruiken om de veiligheidsmaatregelen te verbeteren.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April