Minister Parmessar: President biedt helpende hand aan FAI
09 Feb 2020, 22:34
foto
Minister Rabin Parmessar van LVV in spoedonderhoud met de interim managers van FAI en de twee vakbonden bij dit bedrijf. (Foto: LVV)


President Desi Bouterse heeft besloten de Food and Argiculture Industries (FAI) de helpende hand te bieden. Hierdoor kunnen de salarissen van de werknemers worden betaald. Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zondagavond een spoedonderhoud gehad met de interim managers en beide bonden aangesloten bij de onderneming. Hij heeft de aanwezigen geïnformeerd over het besluit van de regering om het particuliere bedrijf te helpen. De Staat participeert met 10% in de aandelen van FAI. De bewindsman heeft een beschikking ontvangen van de president om alle ondersteuning te bieden aan dit bedrijf.  

De interim managers, Shiewa Nanhoe en Leonard Bakboord hebben hun machtiging ontvangen van de grootste aandeelhouder dat zij mogen optreden als directie. Zij zijn daarom hoopvol gestemd en kijken uit naar de afhandeling van deze toezegging. Voor hen staat centraal dat de werknemers kunnen beschikken over hun salaris en dat de bedrijfsvoering kan worden gecontinueerd. De bewindsman deed een beroep op hen de nodige documenten zo spoedig mogelijk aan te bieden zodat de voorbereidingen kunnen worden getroffen. 

Voor de beide vakbonden aangesloten bij de onderneming was het de afgelopen periode onzeker en onhoudbaar, aangezien er geen duidelijke gesprekspartner aanwezig was binnen het bedrijf. Met het instellen van een nieuwe interim managementteam kunnen zaken nu veel beter worden gecommuniceerd. Beide bonden zijn de minister zeer dankbaar voor zijn acute optreden om zaken versneld op te lossen. Er is een beroep op Parmessar gedaan om alles in het werk te stellen om dit bedrijf te redden, meldt LVV-voorlichting.  

De bewindsman deelde verder mede dat voor maandag een algemene vergadering van aandeelhouders wordt belegd, waarbij zaken verder uit de doeken zullen worden gedaan. Minister Parmessar heeft de nieuwe leiding gevraagd om ook naar andere mogelijkheden uit te kijken die kunnen bijdragen aan de verdere exploitatie van het bedrijf. De bewindsman voert aan dat veel zaken onbenut blijven en bedrijven daardoor niet in staat zijn, het hoofd boven water te houden. De meeste bedrijven kloppen bij de overheid aan voor steun. Hierdoor komen wij in een vicieuze cirkel terecht waardoor het probleem dus onopgelost blijft", concludeerde Parmessar. Hij wenste de nieuwe leiding heel veel succes toe in de verdere bedrijfsvoering.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April