Moordverdachte vrij met opgelegde straf
10 Feb 2020, 07:37
foto


Sarwan G. hoorde een celstraf van 18 maanden waarvan 8 voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een proeftijd van 3 jaren. Met dit vonnis is de veroordeelde een vrij man. Hij werd ervan beschuldigd dat hij op 25 april van het afgelopen jaar het slachtoffer Robby S., zijn buurman, opzettelijk en met voorbedachten rade met een houwer van het leven wilde beroven. Sarwan G. werd ook aangeklaagd voor het opzettelijk en met voorbedachten rade toebrengen van zwaar lichamelijk letsel verweten. Kantonrechter Lydia Ravenberg vond niet dat het wettig en overtuigend bewijs was geleverd dat de man het slachtoffer van zijn leven wilde beroven. Ze vond dat hij zijn buurman met opzet en voorbedachten rade zwaar lichamelijke letsels heeft toegebracht.

Officier van justitie, Ilse Krenten, had een celstraf van 24 maanden waarvan  zes maanden voorwaardelijk geëist tegen de verdachte. Sarwan G. stond bij een winkel te borrelen. Op een gegeven ogenblik raakte hij in een woordenwisseling met Robby S. De gemoederen raakten dusdanig verhit dat de verdachte een houwer uit zijn voertuig haalde en Robby S. daarmee kapverwondingen toebracht aan zijn oor en bovenarm. De verdachte bleef ontkennen dat hij het slachtoffer had gekapt en kon niet verklaren hoe het slachtoffer aan de verwondingen kwam.

De advocaat van de verdachte, Arjan Ramlakhan, vroeg in zijn pleidooi aan de rechter om de verdachte primair vrij te spreken, omdat er geen sprake is van voorbedachten rade. Hij betoogde dat de verdachte in een opwelling heeft gehandeld. Daarnaast kon niet worden vastgesteld als hij de houwer heeft gehaald uit het voertuig. Secundair vroeg de raadsman aan de rechter niet mee te gaan met het strafvoorstel van de aanklager en de verdachte een dusdanige straf op te leggen zodat de verdachte nog dezelfde dag naar huis kon gaan. Ramlakhan zei dat het slachtoffer ondanks waarschuwingen van anderen om de plek te verlaten toch is gebleven en juist hij de confrontatie was aangegaan. Volgens de advocaat  waren de verklaringen van Robby S. inconsistent. De verdachte vroeg in zijn laatste woord aan de rechter om hem een kans te geven.
Advertenties