Abrahams bij 75 jaar Robinhood: Club van het volk
10 Feb 2020, 03:04
foto


"Robinhood is een volksclub". Zo betitelde voorzitter Ramon Abrahams, de club bij de viering van zijn 75-jarig bestaan. Robinhood met 25 voetbalkampioenschappen in Suriname met als leuze Geen strijd geen kroon, werd op 6 februari 1945 opgericht. Ter gelegenheid van dit heuglijke feit werd zaterdag een receptie gehouden in het P&D Real Estate Eventcentrum waarbij enkele ston futu's in de bloemetjes zijn gezet. Oud-topper Frank 'Milla' Mijnals kreeg de eerste oorkonde uitgereikt door Abrahams. 

De sfeer zat er lekker in. Nieuwe en oude gezichten ontmoetten elkaar en de voetbalverhalen leken eindeloos. Namen van oud-spelers zoals Wilfred Gaden, Rinaldo Enting, Augusto Rustenberg, Roy George, Delano Righters, Bill Waterval, de gebroeders Borgia, Ro Kolf werden niet in een vergeethoekje geplaatst. Op de tv-schermen werd een beeld gegeven van de geschiedenis. De glorietijden van toen, zoals het ongeslagen kampioenschap van Robinhood in 1964 herleefde voor een moment terwijl het recentste succes in de regio, namelijk het kampioenschap van de  Concacaf Caribbean Club Shield 2019, passeerde ook de revue. 

Abrahams bedankte van jong tot oud voor de onbaatzuchtige medewerking aan de club. Hij blikte vooruit en hoopte dat vanuit de SVB het komende seizoen de club amateurvoetbal achter zich mag laten. Robinhood wil graag in een nog op te zetten prof-league deelnemen. De rood-groene formatie is intern volledig aan het professionaliseren waarbij volgens Abrahams het wiel niet opnieuw wordt uitgevonden. Een belangrijk gegeven volgens de nieuwe structuur van de club is dat deze nooit in handen komt van één persoon. Verder worden de faciliteiten in het stadion verbeterd. In september zal de club een internationaal toernooi organiseren in Suriname.  Volgens Abrahams heeft het Surinaamse voetbal die nu in de lift is ondersteuning nodig van het publiek.

Minister Lalinie Gopal van Sport en Jeugdzaken, die namens de regering de felicitatieboodschappen overbracht, gaf  aan dat de topprestaties van de club onder meer komt door gezamenlijke inzet. Robinhood werd door haar gecategoriseerd als een succesvolle vereniging. Ze deed de oproep om te blijven geloven in onze jonge sporters. Enkele markante successen dat Robinhood is dat ze voor het eerst kampioen van Suriname werd in 1953. In het eerste jaar deed de club mee aan de blote voet voetbalcompetitie. Een dieptepunt is dat de club degradeerde naar de naast lagere klasse in 2014-2015. Hierna nam het bestuur-Abrahams de club over met als doel deze terug te brengen naar de hoogste klasse. 

Ala-D Media
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April