Minister Hoefdraad wordt ook gehoord in zaak Van Trikt
09 Feb 2020, 06:38
foto


Ook minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zal gehoord worden in de zaak waarbij ex-governor van de Centrale Bank van Suriname, Robert van Trikt, in verzekering is gesteld. Eerder zijn in deze zaak door het rechercheteam, dat samengesteld is door de procureur-generaal, ook onder meer de directieleden van de bank en de regeringscommissaris gehoord. De bewindsman is op dit moment niet in het land. 

Het onderzoek in deze zaak is begonnen op maandag 3 februari. Van Trikt wordt onder andere verweten dat hij oneigenlijke contracten heeft getekend met het Belgische bedrijf, Clairfield, zijn eigen bedrijf Orion en overfacturering van voertuigen. Deze zaak staat los van het oneigenlijk gebruiken van de vreemde valuta kasreserve van de handelsbanken. 

Irvin Kanhai, raadsman van de verdachte, zegt aan Starnieuws dat zodra de beperking opgeheven is die opgelegd is door het Openbaar Ministerie hij inzage krijgt in de stukken. Zijn cliënt heeft hem eerder aangegeven dat hij in opdracht gehandeld heeft van de minister van Financiën. Hij zou daar bewijzen van hebben. Hoefdraad heeft steeds ontkend iets af te weten van de malversaties die gepleegd zouden zijn door Van Trikt.  
Advertenties