Berenstein: Nieuwe governor moet draagvlak hebben
09 Feb 2020, 00:58
foto
Vakbondsleider Robby Berenstein


Robby Berenstein, voorzitter van de bond bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en De Surinaamsche Bank (DBS) vindt dat de nieuwe governor die benoemd wordt een breed draagvlak moet hebben. Indien iemand benoemd wordt die de goedkeuring niet draagt, zal hiertegen worden geprotesteerd, zegt Berenstein aan Starnieuws. 

President Desi Bouterse heeft vrijdag op een persconferentie meegedeeld dat hij uiterlijk maandag de naam van de nieuwe governor bekend zal maken. Hij zei dat er eerst antecedentenonderzoek plaatsvindt door het Openbaar Ministerie. Bovendien moest hij de naam nog doornemen met andere betrokkenen. Voorlopig zijn met de waarneming op de CBvS Suriname drie directieleden belast. Directielid Ingeborg Geduld-Nijman is nog steeds met verlof. 

Berenstein merkt op dat enkele namen circuleren in de gemeenschap. Indien het iemand wordt uit de bancaire sector met wie in het verleden slechte ervaringen zijn opgedaan, zal hiertegen geprotesteerd worden, stelt de vakbondsleider. Hij merkt op dat binnen een jaar twee governors met ontslag zijn gegaan. Governor Glenn Gersie werd opgevolgd door Robert van Trikt die sinds 6 februari in verzekering is gesteld. 

Over de perikelen bij de CBvS en de onrechtmatig gebruikte vreemde valuta kasreserve heeft de vakbond duidelijkheid gevraagd aan het bestuur van de Surinaamse Bankiersvereniging. Berenstein deelt mee dat het bestuur maandag is uitgenodigd door de bankiers. 
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April