Werknemers bacovenbedrijf FAI vrezen voor sluiting deuren
09 Feb 2020, 04:41
foto
Onzekerheid over de toekomst van bacovenbedrijf FAI.


Werknemers bij het bacovenbedrijf Food and Agricultural Industries (FAI) in Saramacca en Nickerie zijn verontrust over wat hen te wachten staat. Directieleden en andere buitenlanders hebben hun werkzaamheden beëindigd en verlaten het land. De toekomst van het bedrijf is onzeker. Er worden minimale werkzaamheden verricht. Gevreesd wordt dat het bedrijf zal sluiten. 

Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) heeft zaterdag verschillende arbeiders in Saramacca gesproken die hun bezorgdheid hebben geuit over de toekomst van het bedrijf. De mensen zijn bang dat zij voor de tweede keer hun job zullen verliezen. Jogi zegt aan Starnieuws dat de regering dringend openheid van zaken moet geven. Verschillende werkzaamheden zijn gestopt. De werknemers hebben over januari slechts een voorschot ontvangen. Zij zijn bang dat ze brodeloos worden. Er moet gauw duidelijkheid komen over wat er aan de hand is. 

Vakbondsleider Dayanand Dwarka om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij vrijdag heeft vergaderd met de werknemers in Nickerie. "De situatie is zorgelijk. Met de werknemers is afgesproken om normaal aan het werk te verschijnen. Intussen wordt via C-47, waar de bond aangesloten is, een brief geschreven aan vicepresident Ashwin Adhin", deelt Dwarka mee. In 2014 werd het voormalige Stichting Behoud Bananensector verkocht voor US$ 31 miljoen aan het Belgische bedrijf Univeg NV. De verkochte waarde uitgedrukt in beplante en niet beplante arealen, opstallen en alle andere bezittingen, vertegenwoordigen 90 procent van alle aandelen. De Staat bezit 10% van de aandelen. 

Dwarka merkt op dat het bedrijf op dit moment stuurloos is. Directieleden zijn het land uitgegaan zonder enige mededeling te doen. De regering moet inkomen om het bedrijf te behouden voor het land. De vakbondsleider hoopt dat maandag meteen acties worden ondernomen. Hij stelt dat de werknemers erop rekenen dat hun toekomst wordt veilig gesteld. Er heerst grote onzekerheid bij de werknemers, benadrukt Dwarka. 
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April