Nabestaanden Mohan willen serieuze aanpak criminaliteit
09 Feb 2020, 08:32
foto
Wijlen Manodjkoemar Mohan, gewezen onder-inspecteur van politie.


De nabestaanden van Manodjkoemar Mohan (50) willen een duurzame aanpak van de criminaliteit. Hij is op 22 januari neergeschoten door roofmoordenaars. Mohan is gewezen onder-inspecteur van de Korps Politie Suriname en daarna Security Investigator bij Newmont. De nabestaanden zullen dinsdag een petitie aanbieden en brieven schrijven naar diverse instanties om aandacht te vragen voor het criminaliteitsvraagstuk. Ze willen dat de zorgpunten besproken worden in De Nationale Assemblee. 

Geëist wordt van de autoriteiten:
- een duurzame aanpak tegen verruwde criminaliteit in Suriname
- strengere strafeisen tegen deze criminelen
- verhogen van de zichtbaarheid van de KPS in het veld/straten/buurten
- sociale rechtvaardigheid
- nabestaanden van wijlen M.Mohan i.h.b., zijn vrouw en kinderen, die dit verlies niet kunnen verwerken, aandacht krijgen en worden beschermd
- dat de veiligheid in dit land wordt gegarandeerd
- een veilige omgeving voor de kinderen, die de toekomst zijn van het land
- een veilig land!

Mohan was naar de bank om geld op te nemen van zijn rekening. Hij werd vanaf de bank achtervolgd door rovers. Hij stopte onderweg bij een barbershop om zijn haren te laten knippen, waar hij werd overvallen door de rovers. De rovers vroegen hem naar zijn autosleutel, maar die stond hij niet gemakkelijk af, omdat hij zijn verdiensten wilde beschermen, vanwege de plannen die hij had voor zijn gezin. De rovers hebben daarna gericht op hem geschoten, waarna hij ter plekke het leven liet. Mohan laat een gezin van 3 zonen en zijn vrouw achter. De nabestaanden zijn diep gepijnigd en geschokt door dit ongeval. Er heerst een angst binnen de familie. De familie kan dit incident niet verwerken en accepteren, omdat het geen natuurlijke dood is. Hij is van zijn leven beroofd in de bloei van zijn leven! De nabestaanden willen rechtvaardigheid. 

De petitie kan hier worden ondersteund. 
Advertenties