Verzoek opschorting voorlopige hechtenis BBS’er afgewezen
14 Jan, 02:17
foto


Het verzoek van advocaat Irvin Kanhai om de voorlopige hechtenis van zijn cliënt Jaques S, lid van de Beveiliging- en Bijstandsdienst Suriname (BBS), op te schorten, is afgewezen. Kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor vindt dat de ernstige bezwaren nog overeind staan. De verdachte wordt verweten dat hij op 30 oktober van het afgelopen jaar geschoten had op een ander, na een aanrijding aan de Verlengde Hoogestraat. 

De raadsman vreest dat wanneer deze strafzaak lang zal duren, de verdachte zijn baan als BBS’er zal verliezen. Kanhai vroeg de magistraat om zijn cliënt onder voorwaarden voorlopig in vrijheid te stellen. Ook voerde de advocaat aan dat Jaques S. uit de auto gesleurd werd na de aanrijding. 

Officier van justitie Bibian Tjin Liep Shie merkte op dat de BBS’er als wapendrager anders had moeten reageren. Volgens haar is er geen sprake geweest van noodweer en noodweerexces. Ze voerde aan dat het feit zich voltrok, nadat de verdachte een aanrijding had veroorzaakt op die bewuste dag en vervolgens probeerde weg te komen. Het slachtoffer probeerde dat te voorkomen en de situatie liep toen uit de hand. Op 9 maart zal deze zaak verder behandeld worden.