'Heel' Suriname met Bigi Boy op de foto
14 Dec 2019, 22:42
foto
Fans Merwien en Jeremy: 'Bigi Boy is onze trots.'


Bij kennismaking is de handdruk stevig en indrukwekkend. Daar wil je géén slag van krijgen! Ook dat zal verliezend opponent MMA-vechter Alistair Overeem naderhand wel gedacht hebben. Want de finale klap van zijn gevecht in Washington van 8 december was ‘raak’ en tilde Jairzinho Rozenstruik alias Bigi Boy naar de overwinning.

Vele fans wilden vrijdagavond met hun held op de foto op de Rooftop van het Ramada hotel. Hem in levende lijve ontmoeten, de hand schudden en voor eeuwig deze herinnering vastleggen. Van jong tot oud kwam naar de locatie waar het een komen en gaan was. Een kiek(je) voor iedereen.

Merwien en Jeremy waren één van hen. "Ik vind dit gewoon heel leuk. We volgen hem al een tijdje en hij is onze held," zegt Merwien. "Zeker weten hij is degene die Suriname op de kaart heeft gezet. En we kijken uit naar zijn volgende gevecht," aldus een lachende en trotse Jeremy.

Chavelly zit aan de bar. Ze glundert. Zij is ook net met Bigi Boy op de foto geweest. "Tijdens de wedstrijd was ik gewoon in shock. Zo mooi en spannend vond ik het. Tot de laatste secondes. Hij heeft echt bewezen dat hij daar hoort. En ja, dan wil ik graag naast zo iemand op de foto staan." Kenji onderstreept dat. "In een woord amazing."

Bigi Boy werkt een vol programma af. Heeft even geen tijd voor de pers. Die heeft hij in de ochtenduren al ruimschoots te woord gestaan. Het volgende gevecht is op 28 maart tegen de Fransman Francis Ngannou in Ohio. Wellicht heeft hij minder problemen met de vuist van Surinaams’ trots Rozenstruik.

Arjen Stikvoort
Advertenties