LVV tevreden over inspectie vissersboten
03 Dec, 20:28
foto
De inspectie van vissersboten in Coronie en Nickerie is achter de rug. (Foto: NII)


Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft de inspectie van boten in de districten, Coronie en Nickerie vorige week naar tevredenheid afgesloten. Het hoofd van de afdeling Monitoring en Inspectie Parveen Amritpersad zegt dat de vergunninghouders zich aan de gemaakte afspraken hebben gehouden en bun vaartuigen hebben laten inspecteren. Er wordt nu een programma opgesteld voor de industriële diensten.

De kustvissersvaartuigen moeten per januari 2020 voorzien te zijn van een Vessel Monitoring Systeem (VMS). De volgende stap is de installatie van VMS op de vissersvaartuigen. De lijst met de goedgekeurde kustvaartuigen wordt doorgeleid naar de afdeling vergunning die de verdere afhandeling zal doen van de vergunningsaanvragen. Bij vertoon van hun betalingsbewijs voor de vergunningsrechten 2020 en het betalingsbewijs voor VMS wordt de vergunning verstrekt.

Het ministerie zit in vergelijking met de voorgaande jaren op schema, hierdoor kunnen de vergunningen tijdig worden verstrekt. Het ligt nu aan de vergunninghouders om de overige zaken in orde te maken, zodat zij geen stagnatie ondervinden bij de uitvoering van hun visserij activiteiten, meldt het Nationaal Informatie Instituut.


Saturday 25 January
Friday 24 January
Thursday 23 January