Brazilië: Negen personen doodgetrapt op feestpartij
02 Dec, 08:38
foto


Negen mensen werden op zondag vroeg doodgetrapt. Twee verdachten hadden schoten gelost en de Braziliaanse politie achtervolgde hen. In hun vlucht drongen de verdachten een feestpartij binnen waar ongeveer 5.000 mensen waren.

Politieagenten achtervolgden twee mannen op een motorfiets toen verdachten schoten op hen losten in Paraisopolis, een arme wijk van Sao Paulo. De verdachten gingen naar een feest dat funkmuziek speelde en een stormloop veroorzaakte, zei de politie. Woordvoerder van de politie, Emerson Massera, vertelde de journalisten dat de politie chemische wapens en rubberen kogels gebruikte, nadat ze op het feest waren aangevallen. Hij zei dat de politie een onderzoek had geopend om na te gaan of de acties van de officieren passend waren.

Gouverneur van Sao Paulo Joao Doria zei dat er een onderzoek zal komen om duidelijkheid te verkrijgen over wat er is gebeurd. De woordvoerder van de politie zei dat 38 politieagenten en 14 politieauto's werden gebruikt in de operatie.

Nog eens zeven mensen raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht. De verklaring zei dat de politie de mannen achtervolgde, omdat ze de buurt stoorden. Er is nog geen verdachte gearresteerd.
Advertenties

Monday 24 February
Sunday 23 February
Saturday 22 February