Brunswijk verwelkomt ABOPers die naar VHP waren
01 Dec, 06:47
foto
De ABOP-massameeting te Bronsplein vrijdagavond heeft veel massa op de been gebracht. Partijtoppers zijn verheugd over de opkomst. (Foto's: René Gompers)


Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, heeft zaterdagavond op Bronsplein een grote groep partijleden die naar de VHP waren overgestapt, weer verwelkomd. Zij hebben gehoor gegeven aan de oproep van de partijleiding om terug te komen naar huis. Onder de mensen die teruggekeerd zijn, bevonden zich onder andere Miguel Abaas en Kofie Ajonpong. Personen uit verschillende gebieden die de partij de rug toegekeerd hadden, zijn terug bij ABOP. Ook Peter Waterberg, die op het VHP-podium stond in 'de Olifant' heeft zich aangemeld bij de geel-zwarte partij. Over de veroordeling van Desi Bouterse tot 20 jaar cel is geen woord gezegd op het ABOP-podium. 

De toppers van de ABOP zijn bijzonder blij met de grote opkomst op Bronsplein. Ondervoorzitter Diana Pokie zei dat aangetoond is dat het om alle bevolkingsgroepen gaat in de ABOP en niet alleen mensen die afkomstig zijn uit het binnenland. Haar focus is op Suriname, want het land moet vooruitkomen. Ondervoorzitter Joel 'Bordo' Martinus presenteerde een verkavelingsplan voor verschillende districten. Mensen moeten in staat zijn een perceel dat nu 15.000 euro kost, te kopen voor SRD 15.000. De ABOP belooft dat leven weer dragelijk wordt na mei 2020. 


ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk verwelkomt mensen die de partij hadden verlaten. Aan het woord is Miguel Abaas die  de VHP de rug heeft toegekeerd. 

Gilbert van Lierop, voorzitter van het congresbestuur, zei dat ABOP een belofte doet aan de samenleving. "De ABOP gaat niet stelen en niet liegen. Wij gaan niet stelen en niet liegen", herhaalde hij een aantal keren. Hij hekelde het feit dat de regering tegoeden van Staatsolie en de goudsector heeft verpand om US$ 150 miljoen te kunnen lenen voor het betalen van Alcoa bij de overname van de Afobakadam. ABOP wil dat het land welvarend wordt voor iedereen. 

Brunswijk zei dat er voor alle districten plannen klaarliggen om die te ontwikkelen. Het wordt tijd dat er een verandering komt in het land. Het volk moet bevrijd worden van armoede. De politicus beloofde dat binnen korte tijd een einde komt aan de situatie. Benadrukt werd dat de ABOP het kader en visie heeft om het land in ontwikkeling te brengen. Secretaris Marinus Bee stelde dat Brunswijk genoeg getoond heeft wat hij kan. Onderwijs is een belangrijk speerpunt van de ABOP, waarbij vooral in het binnenland er betere onderwijsmogelijkheden moeten komen. 
Advertenties