VSB participeert niet in Tripartiet Overleg
21 Apr 2011, 16:35
foto
Ferdinand Welzijn, voorzitter van de VSB.


De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) participeert niet in het tripartiet overleg. Dit is woensdagavond nogmaals benadrukt tijdens een spoed bestuursvergadering. Ferdinand Welzijn, voorzitter van VSB, zegt desgevraagd aan Starnieuws dat vooral de secties handel en transport behoefte had aan meer informatie.

Welzijn zegt dat de VSB nog steeds geen reactie heeft gekregen op de brief die naar president Desi Bouterse is geschreven. De motie aangenomen door de algemene ledenvergadering, maakte ook deel uit van het schrijven. De leden van de VSB hebben er moeite mee dat de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) als bedrijfsleven participeert in het tripartiet overleg.

Eerder heeft Welzijn een bijeenkomst van het tripartiet overleg bijgewoond. Welzijn zegt dat hij om twee reden heeft deelgenomen. Hij was daar om te luisteren naar de presentatie van minister Wonnie Boedhoe van Financiën en om protest aan te tekenen tegen de naam van het overleg. De VSB vindt dat er een brede discussie nodig is over de financieel-economische maatregelen die de regering treft.

De VSB maakt zich ernstige zorgen over de economische situatie. De koopkracht is duidelijk teruggenomen. Als het zo doorgaat zullen bedrijven moeten bezuinigen. Dat betekent dat arbeidstijden ingekort moeten worden en in het ergste geval zullen mensen naar huis moeten. "Wij volgen de ontwikkelingen nauwlettend", zegt Welzijn.
Advertenties

Monday 18 January
Sunday 17 January