Hoefdraad over DNA-vergadering: Financiën kan niet toveren
05 Jul 2019, 13:25
foto
Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën.


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën legt uit dat het niet aan hem of zijn deskundigen heeft gelegen dat de behandeling van de Comptabiliteitswet donderdag niet is doorgegaan. Hij benadrukt dat er beter afgestemd moet worden tussen de leiding van De Nationale Assemblee en de regering. "Financiën kan niet toveren", zegt de bewindsman aan Starnieuws. 

De minister zegt dat de wijzigingen vanuit De Nationale Assemblee pas donderdagmorgen aan de juristen van Financiën is gegeven. Financiën had volgens Hoefdraad reeds eerder gevraagd om de wijzigingen te bestuderen. "De voorzitter van De Nationale Assemblee had in communicatie met mij gedacht dat het in een schorsing kon worden afgehandeld, maar dat bleek niet zo te zijn. De voorstellen waren vrij ingrijpend, waardoor de juristen zich moeten buigen hierover, omdat het vergaande implicaties heeft voor andere wetten en staatsbedrijven," zegt de bewindsman. 

"Ik begrijp ook dat de experts van De Nationale Assemblee de wijzigingen ook pas de dag ervoor hadden gekregen. Men moet niet verwachten dat Financiën kan toveren. We willen gedegen wetten hebben. De beschuldiging dat het aan Financiën ligt, is onterecht. De verkeerde inschatting dat deze wijzigingen in een paar uur konden worden afgehandeld, is vanuit De Nationale Assemblee gedaan. Daarom moeten vergaderingen niet aan ons opgedrongen worden, maar in gemeenschappelijk overleg worden afgestemd," vindt de minister.