'Drugsboot Sea Scan 1' heeft Suriname aangedaan
10 Feb 2019, 00:00
foto
Op het Panamese schip Sea Scan 1 heeft de politie van Portugal 2500 kilogram cocaïne aangetroffen. Dit spul zou voor de kust van Suriname zijn ingeladen.


Waarnemend korpschef Roberto Prade bevestigt tegenover Starnieuws dat het Panamese schip, Sea Scan 1, de vorige maand Suriname vermoedelijk heeft aangedaan. In dit vaartuig hebben de Portugese autoriteiten 2500 kilogram cocaïne aangetroffen. Het schip werd enige tijd gevolgd. Het vermoeden bestaat dat de drugs voor de kust van Suriname in het schip is geladen.

De Portugese eenheden hebben elf Europeanen aangehouden. Het schip is geënterd bij het eiland Sao Vicente. De West maakte eerder melding van dat de Portugese narcotica brigade, die samenwerkt met Europese narcotica organisaties, de Sea Scan 1 al enige tijd in de gaten hield. Het schip werd voor het eerst waargenomen 1400 km zuidwesten van de Azoren. Bij enteren van het vaartuig waren 134 militairen van de Portugese marine en politiefunctionarissen betrokken.

Politiechef Prade zegt dat er nog cruciale informatie ontbreekt. "Wij hopen de komende week zover te zijn. Er is wel contact met het buitenland," zegt de politiebaas. Bepaalde informatie wordt nog nagetrokken, zoals waarvoor het schip in Suriname was.

Het schip was hier op 11 januari volgens internationale maritieme gegevens. Het schip kan het land alleen binnenkomen na toestemming van de Maritieme Autoriteit Suriname.
Advertenties

Saturday 15 May
Friday 14 May
Thursday 13 May