President Bouterse verwacht veel van staatsbezoek
02 May 2018, 00:39
foto
President Desi Bouterse en zijn delegatie aangekomen in Brazilië. Zij zijn voor een officieel bezoek in het buurland. (Foto's: NII)


President Desi Bouterse en zijn delegatie zijn verwelkomd warm onthaald in Brazilië, meldt het Nationaal Informatie Instituut. Namens de Braziliaanse president Michel Temer, werd de delegatie verwelkomd door de ambassadeur Paolo Estivallet de Mesquita, ondersecretaris-generaal voor Latijns America en het Caribisch Gebied, ambassadeur Norberto Moretti en de eerste secretaris Rafael Porto Santiago Silva, hoofd van de Divisie waar Suriname onder valt.

President Bouterse benadrukt dat dit werkbezoek om velerlei redenen van groot belang is voor Suriname, Brazilië en zeer zeker ook voor de regio. Het is gebruikelijk volgens het staatshoofd om op gezette tijden de bilaterale relatie met Brazilië, als grote broer in de regio, aan te scherpen. Het kijken naar het verloop van de samenwerking en het bekijken van de voortgang komt aan de orde tijdens verschillende ontmoetingen die zijn gepland.

Het staatshoofd zal ook gebruik maken van dit bezoek om een bijdrage te leveren aan een oplossing voor de spanning die er heerst in de regio. “Wij zijn niet voor niets champions in vrede,” stelt Bouterse hoopvol over de te ondernemen bemiddelingspoging. De spanning onderling komt volgens hem nadelig uit voor elk land binnen de regio.

Behalve de FirstLady, Ingrid Bouterse-Waldring reizen ook vier ministers mee met de president. De delegatie keert op 03 mei terug naar Suriname.
Advertenties