Coronie toont toerisme-veerkracht
05 Feb 2018, 14:19
foto
Het personeel van de Coöperatieve Bank Godo heeft zondag een Coronie-toer gedaan.


Coronie toont zijn veerkracht in zijn natuur- en cultuurtoerisme. Op het eerste gezicht lijkt Coronie niet veel te bieden, maar wie even verder kijkt, valt van de ene in de andere verbazing. Een fles pure honing uit Coronie of de vanouds bekende kokosolie, zijn producten die hun weerga niet kennen. In elk geval heeft het personeel van de Coöperatieve Bank Godo dat zondag kunnen ervaren.

Zo’n vijftig personeelsleden hebben kennis gemaakt met de natuur, de cultuur en enkele ondernemers. Een bezoek aan een honing- en kokosproducent was deel van de toer. Twaalf mangrovegidsen in opleiding ondersteund door de United Tour Guides Suriname hebben vanuit het Mangrove Educatie Centrum Coronie en het Cultureel Centrum Coronie, de bezoekers een waardige toer gegeven, zegt Loes Trustfull van stichting Sorts.

Natuur-en cultuurtoerisme in Coronie hebben de potentie om uit te groeien tot een geweldig economisch product, zegt ze. Samen met de lokale bevolking, nationale en internationale partners zal zij de komende jaren werken om Coronie opnieuw die toerisme kracht te geven. Zij geniet de ondersteuning van de World Wildlife Fund.

De gasten zijn in het historisch pand van het commissariaat ontvangen door districtscommissaris Remie Tarnadi. Hij vindt dat een bezoek aan dit pand, onderdeel van de Coronie-toer moet zijn. Het personeel van Godo heeft zijn kennis over mangrove verrijkt, heeft een bezoek gebracht aan de dijk en hebben een kijkje kunnen nemen bij lokale ondernemers.
Advertenties

Tuesday 03 October
Monday 02 October
Sunday 01 October