Suriname biedt hulp aan zwaar getroffen Barbuda
08 Sep 2017, 13:59
foto
Het overgrote deel van Barbuda is verwoest door orkaan Irma. (Foto: NYdailynews)


In opdracht van president Desi Bouterse wordt er gewerkt aan het bieden van noodhulp aan Antigua and Barbuda. Zustereiland Barbuda is zwaar getroffen door de verwoestende orkaan Irma. Suriname zal onder meer water, melk, rijst, meel, lakens, spijsolie en hygiënische pakketten verstrekken aan het Caribische land.

De regering heeft haar innige medeleven en solidariteit betuigd met de Caribische eilandstaten die getroffen zijn door orkaan Irma, deelt het Nationaal Informatie Instituut mee. Suriname helpt mee om enige verlichting te brengen in de rampzalige situatie waarin de bevolking van zuster eiland Barbuda zich bevindt. Het ligt in de bedoeling om deze hulpgoederen uiterlijk dinsdag 12 september 2017, te vervoeren naar het getroffen eiland.

Deze hulpverleningsactie van Suriname vindt plaatst in nauwe samenwerking met het Kabinet van de President, de ministeries van Buitenlandse Zaken en Defensie. De vertegenwoordiging van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), staat continu in contact staat met de Caribische Rampenbestrijding Organisatie.
Advertenties

Saturday 19 September
Friday 18 September
Thursday 17 September