Toeristenkaart vastgesteld op 30 euro of US$ 35
14 Mar 2016, 15:16
foto


De toeristenkaart zal per 15 maart 30 euro of US$ 35 dollar kosten. Dit besluit is genomen, na een evaluatie. Eerder was de toeristenkaart van 20 euro verhoogd naar 90 euro of US$ 100. Er kwam een golf van kritiek op deze verhoging. Voor Nederland en Frans-Guyana werd de verhoging toen aangehouden.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken deelt mee dat meer faciliteiten is geboden aan Surinamers in de diaspora. Geruime tijd geleden is het besluit genomen tot versoepeling van het personenverkeer. Deze versoepeling is ingezet in 2012, met de introductie van de toeristenkaart, en voortgezet in 2014, middels de afkondiging van de wet PSA en de invoering van de PSA kaart.

Met de op 29 januari afgekondigde verdere versoepeling van het personenverkeer is dit beleid gecontinueerd en heeft verruiming plaats gevonden van de lijst van landen wier burgers middels een toeristenkaart naar Suriname mogen afreizen. Als gevolg hiervan mogen thans burgers van alle landen van Unasur, Celac en Caricom, evenals de Volksrepubliek China, India, Indonesië en Turkije, zonder een visum naar Suriname afreizen voor toeristische doeleinden, zegt Buitenlandse Zaken.



Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May