Jameson aan kop bij verkiezing bestuur ex-militairen
29 Jan 2016, 07:14
foto
Het stembiljet van de Vereniging Surinaamse Veteranen en Ex-militairen.


Waldo Jameson en Renato Cyrus zijn de lijsttrekkers bij de verkiezing van een nieuw bestuur van de Vereniging Surinaamse Veteranen en Ex-militairen. Met de verkiezingen in de gebieden Apoera en Coronie voor de boeg, heeft de lijst Jameson een voorsprong. De ex-militairen waren donderdag tot 18.00 uur in de gelegenheid om in Paramaribo en Nickerie een nieuw bestuur te kiezen. Het gaat om vervroegde verkiezingen.

Er zijn in totaal 1310 geregistreerden. Dit aantal is exclusief Nickerie. In het westelijk district is onder de 176 leden gestemd. De telling heeft gelijk plaatsgevonden na de sluiting van de stemming. Jameson heeft 182 stemmen en Cyrus 65 gekregen. In Nickerie heeft Cyrus 39 stemmen tegenover 0 voor Jameson.

Binnen deze groep was er geruime tijd onenigheid. Hierdoor werden de belangen van de leden nauwelijks behartigd. Ook werd het ministerie van Defensie opgezadeld met twee besturen en was het niet duidelijk wie de gesprekspartner was.

Jameson bevestigt de onenigheid binnen het oud bestuur waar hij leiding aan gaf. We waren bezig statuten voor te bereiden. Deze zouden uiterlijk 2014 worden afgerond. Twee bestuursleden zijn toen hun eigen weg opgegaan. Het werd op den duur een bestuur binnen een bestuur geeft hij aan.

Cyrus vindt het belangrijk dat de sociale projecten worden opgepakt. Ook de opleidingen en sport als bindmiddel staan op de prioriteitenlijst van Cyrus.
"We hebben gemerkt dat de organisatie bergafwaarts ging. Alles zit vast om één persoon," meent Cyrus. De wijze van leiding geven en de aanpak is volgens Cyrus niet goed. Cyrus zegt dat indien de lijst Jameson het haalt, hij zich zal neerleggen bij de uitslag. "We hebben geen kans gehad te lobbyen."

De verkiezingscommissie wordt geleid door kolonel Adolf Jardim. De stemming die plaats vond in het gebouw van de stichting Nazorg Dienstplichtigen en Ex-militairen aan de Thompsonstraat en is rustig voorlopen. Vandaag vindt de verkiezing plaats in Apoera en Coronie. De officiële uitslag wordt op 1 februari bekendgemaakt.

Ala-D Media
Advertenties