Gopex International krijgt Caribische erkenning
19 Apr 2015, 07:18
foto


Gopex International NV blijft zijn grenzen verleggen en dat blijft niet onopgemerkt. Het bedrijf heeft er nog een kroontje bij. De Caribbean Export Development Agency (CEDA) heeft Gopex uitgeroepen tot Emerging Exporter of the Year . Het groente- en fruitverwerkingsbedrijf heeft daarmee de award voor opkomende exporteur van het jaar gehad.

De erkenning is op 16 april te Montego Bay, Jamaica uitgereikt als onderdeel van het derde Cariforum-EU Business Forum. Voor Gopex heeft Gilbert van Dijk, directeur van Suriname Business Development Center de award in ontvangst genomen. Het bedrijf was voor meerdere categorieën genomineerd waaronder exporter of the year’ en ‘green exporter of the year’.
“We vinden dat uw bedrijf de principes van de erkenning het best belichaamt. Uw bedrijf is sinds de laatste drie jaar de exportmarkt binnengekomen en ervaart nu al het succes en het kenmerkt de Caribische leidende export filosofie Taking Caribbean Excellence to the world”, zegt de CEDA.

Gopex-directeur Bhiesnoe Gopal en zijn kwaliteitsmanager Radjen Bissesar zijn helemaal in hun nopjes. Ze zien hun harde werken beloond. “Suriname mag trots zijn op deze erkenning en ons bedrijf ook. Gopex International NV is het gezicht niet alleen binnen Caricom, maar ook internationaal voor Suriname.” Voor zover bekend is het de eerste keer dat Suriname in de prijzen is gevallen van de CEDA.

Het bedrijf werkt samen met diverse stakeholders, waaronder ook het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij om de agrarische sector te helpen ontwikkelen. Met het Suriname Business Development Center werkt hij ook aan diverse agrarische projecten. Gopex levert lokaal groenten en fruit aan diverse bedrijven en ziekenhuizen. Het bedrijf is één van de leveranciers van verse groenten en fruit-mix voor de Naschoolse Opvang. Kwaliteitsmanager Bissesar benadrukt dat Gopex het veilig telen van agrarische producten stimuleert en uitsluitend Surinaamse groenten en fruit verwerkt en verhandelt.

Friday 10 April
Thursday 09 April
Wednesday 08 April