Artiest Neiman hoofdattractie op Fête de la Musique
20 Jun 2014, 10:00
foto
Logo voor Suriname ontworpen door Braziliaanse muzikant Emerson Medeiro.


De Franse artiest Ray Neiman is de ‘main act’ op de zestiende editie van Fête de la Musique. Het muzikaal evenement gaat vandaag van start in Castello aan de Wicherstraat en duurt tot 22 juni. Het thema dit jaar is ‘Urban Music’. Naast Neïman uit Frankrijk zullen de beste ‘urban’ artiesten uit Suriname, Frans-Guyana, Haïti en Brazilië van de partij zijn op het ‘feest van muziek’.

Fête de la Musique is in 1982 ingesteld door de Franse minister van Cultuur, Jack Lang. Het idee om 21 juni, de eerste zomerdag, muzikaal te vieren komt van de Amerikaanse musicus Joel Cohen. Lang verhief de dag tot een nationaal feest. Tegenwoordig wordt het feest ook World Music Day genoemd. Het wordt ondertussen in 460 steden in 110 landen gevierd. Dit jaar is gekozen voor het ‘stedelijke’ of ‘stadse’ stijl van muziek. Speciaal voor deze editie in is er een logo voor Suriname ontworpen door de Braziliaanse muzikant Emerson Medeiro die in Suriname woont. Het logo geeft het ‘urban’ gevoel en het samenbundelen van muzikanten weer.

Het feest wordt gehouden door de Franse ambassade en L’Alliance Française. Amateurs en professionele artiesten komen deze dagen flink aan bod deelt Cherryl Moentarie van het promotieteam mee. Het is een open evenement waarbij gezinnen, jongeren en ouderen samenkomen om muziek te maken en hiervan te genieten. De ‘main event’ wordt dit jaar gehouden in Fort Zeelandia. Het zorgt voor een intieme sfeer geeft Moentari aan. “Alles draait om muziek en de liefde voor muziek. De toegang is gratis.” Bezoekers kunnen tijdens het feest informatie bij L’Alliance Française krijgen over het volgen van lessen in de Franse taal, over culturele evenementen en andere activiteiten.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May