Jameson leidt vereniging van Veteranen en Ex-militairen
04 Jun 2014, 02:00
foto
Waldo Jameson, voorzitter vereniging van Veteranen en Ex-militairen. (Foto: Facebook)


Waldo Jameson is de nieuwe voorzitter van het bestuur van de vereniging van Veteranen en Ex-militairen in Suriname. Het nieuw gekozen bestuur zit drie jaren aan. De groep Jameson heeft 272 stemmen behaald, terwijl het zittende bestuur onder leiding van Renato Cyrus 128 stemmen kreeg. In Paramaribo en Nickerie kreeg Jameson 264 om 8 stemmen terwijl Cyrus in Paramaribo, Coronie en Nickerie respectievelijk 78, 6 om 44 stemmen heeft gehaald.

Een tevreden majoor Jerrel Julen, directeur van de Stichting Nazorg Ex-Militairen en Dienstplichtigen zegt dat de verkiezing rustig en vreedzaam is verlopen. “De stichting Nazorg heeft geen dikke vinger in de pap gehad bij de organisatie, maar is gevraagd om faciliterend op te treden en dat is ook gebeurd. Alles wat is gedaan is op verzoek van de kandidaten zelf”, benadrukt Julen. Het is voor hem heel belangrijk om te weten met wie je om de tafel zit.

“Het traject dat we nu gaan bewandelen is dat we heel binnenkort een uitnodiging sturen naar de nieuw gekozen voorzitter en daarna afspraken maken om verder te gaan”, zegt Julen. Vanuit de stichting is een oproep gedaan aan beide kandidaten om zich te verenigen en er het beste van te maken. De verkiezing is in Paramaribo, Coronie en Nickerie gehouden omdat in deze districten de uitbetaling van de resocialisatie-toelage geschiedt. Majoor Jerrel Julen is de voormalige manschappen erkentelijk voor het rustig gedrag dat tijdens de stemming vertoond is.

ASP
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April