CCTV, nationale zender China bezoekt president
28 Mar, 04:56
foto
President met vertegenwoordigers van CCTV, de nationale televisiezender van China. (Foto: Kabinet van de President)


China Central Television (CCTV), met 51 kanalen en een verscheidenheid aan programma's voor ruim 1 miljard kijkers, heeft een beleefdheidsbezoek gebracht aan president Chan Santokhi. CCTV, de nationale televisiezender van China, heeft het staatshoofd een korte uitleg gegeven over haar diensten. De programma's, die internationaal ook te volgens zijn, worden verzorgd in zes talen.

President Santokhi zal binnenkort zijn eerste bezoek brengen aan China. Met het geplande bezoek beoogt hij vooruit te kijken naar de toekomst, om concrete visies te ontwikkelen en mogelijkheden te verkennen voor nieuwe samenwerkingsverbanden waarin verhoogde investeringen een rol zullen spelen. Bovendien streeft hij ernaar om kansen te scheppen voor Surinaamse zakenmensen in China en vice versa, meldt de Communicatiedienst Suriname. De president onderstreept het strategische partnerschap met China in de samenwerking.

Al ruim 170 jaar bestaat er een nauwe relatie tussen beide landen, die op verschillende gebieden voordelig is gebleken en naar wens gecontinueerd wordt. Deze samenwerking heeft niet alleen bijgedragen aan de maatschappelijke en technologische vooruitgang, maar heeft ook op economisch vlak aanzienlijke voordelen opgeleverd voor Suriname.

Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April