Chinese artiesten hartelijk verwelkomd op luchthaven
24 Jan 2020, 08:32
foto
De Hangzhou Art Troupe uit China is donderdagavond hartelijk verwelkomd op de Johan Pengel luchthaven door een Inheemse groep. (Foto's: René Gompers)


De sambura bij de ingang van de aankomsthal van ‘Zanderij’ donderdag is van heel ver te horen. Een Inheemse groep heeft de Hangzhou Art Troupe uit China, hartelijk verwelkomd. De groep artiesten en acrobaten is er speciaal voor de grootste viering van het Chinees Nieuwjaar. Zij zullen twee dagen optreden op het Onafhankelijkheidsplein. De artiesten zijn gehaald door de Chinese ambassade. Zij maken deel uit van het plan van de overheid om uitbundig het Jaar van de Rat in te luiden. 

Op het oude Vlaggenplein zal tegelijk de Temple Fair plaatsvinden. Zaterdag wordt om 21.00 uur het feest afgesloten met een vuurwerkshow op de ‘Bosjebrug.’ Het evenement is wordt georganiseerd door het ministerie van Handel, Industrie & Toerisme, de Chinese ambassade en de Suriname Chinese United Association (SCUA). Rachel Koningsbloem, directeur Toerisme benadrukt dat de shows op het Onafhankelijkheidsplein en de braderie gratis zijn.  Op de tweede dag heeft ze graag dat er meer senioren en kindertehuizen aanwezig zijn. De minister van Sociale Zaken & Volkshuisvesting is al gevraagd om dit mogelijk te maken geeft ze aan. 

De 'warm welcome' aan de gasten is door het ministerie en NV Luchthavenbeheer gegeven. “Op hoogtijdagen of speciale vluchten verwelkomd door verschillende culturele groepen,” deelt Koningsbloem mee. “Dit is onderdeel van het ‘Suriname think tourism’ campagne. We willen Surinamers en toeristen op deze manier bewuster maken over toerisme. Deze sector heeft door de snelle groei veel voordelen op andere sectoren. Het kan uitgroeien tot een belangrijke bron van inkomsten voor het land.”

Het duurde een tijdje voor de Hangzhou Art Troupe naar buiten kwam. De Inheemse groep zong en danste al ruim daarvoor. Het werd zeer op prijs gesteld door de afhalers en passagiers. Een heleboel mensen dansten gezellig mee. Een man liet zijn trolley los, ging ook dansen, terwijl zijn trolley met koffers rolden verder. Een andere heeft een jeans achtergelaten die hij op een koffer had gezet. De bezittingen zijn wel gered geworden. 

Cindy Lee, secretaris van SCUA, deelt mee dat de shows twee uurtjes gaan duren. “We zijn nog wel in Suriname maar we willen op tijd beginnen zodat we op tijd het vuurwerkshow kunnen starten. Het wordt een mooie show met culturele uitingen, acrobatiek en goochelarij.” De Hangzhou Art Troupe gaat ook shows weggeven in Frans-Guyana, deelt Lee mee. 

René Gompers
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April