ABOP gaat voor ressortwinst in Pontbuiten
06 Oct, 18:46
foto
Een goed opgekomen menigte tijdens de kerninstallatie van de ABOP, zaterdag te Wintiwai in het ressort Pontbuiten.


De Algemene Bevrijding en Ontwikkelingspartij (ABOP) zal niets aan het toeval overlaten om vooral naaste concurrent de NDP te verslaan in het ressort Pontbuiten in kiesdistrict 1, Paramaribo bij de komende verkiezingen op 25 mei 2020. Dit was de rode draad van een kerninstallatie zaterdagavond te Wintiwai. Verschillende sprekers hebben het desastreus beleid van de regering besproken.

Tijdens deze vergadering zijn 12 kernen uit dit ressort geïnstalleerd. De groei in dit ressort is volgens DNA-lid en ABOP-hoofdbestuurslid, Edward Belfort, te merken. In vergelijking met 2015 streeft de ABOP nu naar ressortwinst in Pontbuiten.

Ook aan de verdeeldheid die wordt gezaaid tussen bevolkingsgroepen door de huidige regering moet een halt worden geroepen, stelde Belfort. Volgens hem is dit enkel en alleen bedoeld om aan de macht te blijven. Partijvoorzitter Ronnie Brunswijk kon de vergadering vanwege een bezoek in het binnenland niet bijwonen. Via een telefoonboodschap, heeft hij het opgekomen publiek te Wintiwai, duidelijk gemaakt dat hij blij is met de ondersteuning en dat de partij het geloof van de kiezers uit het ressort niet zal schaden bij verkiezingswinst.

ABOP-ondervoorzitter, Joel Martinus, die de  problemen in het onderwijs aankaartte zei dat de jongeren van ressort Pontbuiten beter verdienen. Ook de slechte infrastructuur in deze gebieden kwam aan de orde. Martinus die de kernen installeerde gaf aan dat van hen niets anders wordt verwacht dan hard werken in het ressort. De kiezers vooral de jongeren moeten volgens hem worden overtuigd dat ABOP gaat voor ontwikkeling. Zoals het nu volgens hem er uit ziet is slechts een groep rond de president zich aan het verrijken.

Partijsecretaris Marinus Bee meent dat bij verkiezingswinst de partij zich ook zal richten op grondzaken. Hij zei te weten dat in dit ressort mensen te kampen hebben met uitzettingen en grote gezinnen in één huis. De basis voor de ontwikkeling van het individu ligt volgens hem ook in grondbezit. Het stuit Bee tegen de borst dat er geen sprake is van een gelijke welvaartsdeling in het land. Ook hierin wil de ABOP verandering brengen en achterstanden bij minderheden in de samenleving wegwerken.

Enkele kernvoorzitters voornamelijk van de wijk Wintiwai gaven aan niet te twijfelen aan ABOP. Ze weten dat de wijk in 2015 overwegend paars was, maar verzekeren dat in 2020 door het falend beleid hierin een verandering zal komen.