FIFA-topman Infantino op bezoek in Suriname
12 Apr 2017, 05:46
foto
SVB-voorzitter John Krishnadath samen met FIFA-topper Gianni Infantino en minister Joan Dogojo bij de opening van het Owru Cul Sports en Entertainment Center. (Foto: Ala-D Media)


Het is voor de tweede keer in de voetbalgeschiedenis van Suriname dat de hoogste man van 's werelds grootste sportassociatie, FIFA, Suriname heeft bezocht. Eerder was heeft ook de voormalige FIFA-topman Sepp Blatter het land aangedaan. De huidige FIFA-voorzitter Gianni Infantino is op werkbezoek in het Caribisch Gebied. Hij doet de Concacaf-landen aan. Gisteren was Suriname aan de beurt.

John Krishnadath, topman van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), is zichtbaar ingenomen met dit eendaagse bezoek. Met Infantino is verder gebrainstormd over het te voeren beleid van de SVB. Tijdens zijn spreekbeurt heeft Krishnadath benadrukt dat de SVB vooral ook meer aandacht zal besteden aan inkomstenverhogende maatregelen die de ontwikkeling van voetbal verder moeten stuwen. Hij is zich ervan bewust dat Suriname een nieuw stadion behoeft.

Infantino heeft samen met Krishnadath en het nieuwe SVB-bestuur drie FIFA-projecten bezocht. Hij heeft de inauguratie meegemaakt van de SVB Fan-shop en het Owru Cul Sports en Entertainment Center. Ook heeft hij de officiële opening van het SVB Restaurant en de Sportbar meegemaakt. De minister van Sport- en Jeugdzaken, Joan Dogojo, heeft het Owru Cul Sports en Entertainment Center samen met Krishnadath en Infantino geopend. Ook de Gym bij het Franklin Essed Stadion die uit FIFA- middelen is neergezet, is officieel in gebruik genomen.

Tijdens de gesprekken die zijn gevoerd, heeft de FIFA-topman gewezen op het belang van het verder stimuleren en ontwikkelen van damesvoetbal. In Suriname is damesvoetbal nog ver beneden niveau. Ook over het nieuw te bouwen stadion heeft Infantino een uitgesproken mening. Dit zal volgens hem een hoog aangeschreven stadion moeten zijn waar zowel nationaal en internationaal voetbalwedstrijden kunnen worden gehouden. Het moet als symbool zijn voor Suriname.

Infantino ziet graag dat dit stadion in 2018 al verrijst, temeer omdat de Concacaf haar eisen heeft verscherpt. Op het prioriteitenlijstje van de SVB staat de bouw van het stadion bovenaan de lijst. Het plan is al af. Een beleefdheidsbezoek aan president Desi Bouterse stond ook op het programma, maar bij verhindering van het staatshoofd heeft vicepresident Ashwin Adhin de FIFA-topman ontvangen in het paleis. De 47-jarige Zwitser, van huis uit een bestuurder, zakenman en advocaat is sinds 26 februari 2016 gekozen als FIFA-topman.

Ala-D Media

Wednesday 22 May
Tuesday 21 May
Monday 20 May