Bouterse doneert spullen aan jongeren van Nickerie
30 Aug 2012, 13:00
foto
Assembleelid Rashied Doekhie overhandigt de spullen aan NDP-voorzitter wageningen, Prewien Gokoel.


President Desi Bouterse heeft sportartikelen en 500 schoolpakketten gedoneerd aan de jongeren van Wageningen en overige ressorten van district Nickerie. Het gaat om schoolbenodigdheden, truitjes, broeken en voetballen. De spullen zijn via parlementariër Rashied Doekhie (NDP/ Mega Combinatie) overhandigd aan Prewien Gokoel, voorzitter van de NDP te Wageningen en jeugdparlementariër Regillio Dors. Zij moeten voor de coördinatie van de gedoneerde spullen zorgen.

Gokoel zegt aan Starnieuws dat de president met dit gebaar de jongeren wil motiveren om meer aan sport te doen, omdat beweging belangrijk is voor de gezondheid. “Men moet niet denken dat de president Wageningen is vergeten. Hij heeft ons allemaal verrast. De distributie moet gestructureerd plaatsvinden en dat zullen Dors en ik samen doen”, deelt Gokoel mee.

Stimulans
Van de 500 schoolpakketten zijn 100 voor Wageningen bestemd. De rest zal in de vijf overige ressorten van Nickerie verdeeld worden aan behoeftige scholieren. Een set van de kledingstukken gaat naar het bestuur de Wageningen Sport Bond en de voetbalvereniging TUNA is ook bedacht.

Dors vertelt dat de president al altijd sport heeft willen bevorderen in Wageningen. “Ik had via assembleelid Doekhie een verzoek gedaan aan de president en mijn verzoek is ter harte genomen. Ik ben ontzettend blij, omdat veel jongeren geholpen worden hiermee. Daarnaast zorgt sporten ervoor dat jongeren van de straat afblijven. Wageningen moet ook mee dingen naar grote sportattracties. De president heeft duidelijk aangegeven dat hij via de structuren wil werken”, meent Dors.

Dors en Gokoel zijn erg tevreden met deze geste van Bouterse en benadrukken dat de spullen goed gebruikt zullen worden door de jongeren van het district.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April